De Rijk info

Plattegrond

De Rijk Magazijninrichting te Tilburg is een leverancier van magazijnstellingen en speciale stellingen voor hygiënische opslag, met 50 jaar ervaring weet De Rijk als geen ander wat u nodig heeft om uw magazijn- of opslagruimte efficiënt in te richten. De Rijk levert magazijnstellingen, maar ook tussenvloeren om uw magazijn en/of werkoppervlakten te verdubbelen. Daarnaast ook scheidingswanden, de maatoplossing voor het flexibel aanpassen van kantoorruimtes.
Voor de speciale stellingen voor hygiënische opslag is De Rijk landelijk vertegenwoordigd door een netwerk van dealers, waaronder koeltechnische bedrijven en inrichters van grootkeukens.

Historie
Naamgever Menno de Rijk is geboren in 1925 en woont nu in Den Haag. Menno startte op 1 januari 1965 De Rijk Magazijninrichting BV in Amsterdam. Vanuit een bovenwoning op het Leidscheplein begon hij met de verkoop van wijnrekken. Via de Van Halstraat in Amsterdam is het bedrijf verhuisd naar de Treubstraat in Rijswijk.

Hardlopen bij V&LTC in Den Haag bracht Menno en Johan Hofland samen. Menno had geen opvolging en heeft Johan gevraagd of hij zin had, het bedrijf over te nemen. Johan heeft van 1987 tot 1992 gewerkt bij De Rijk Magazijninrichting BV daarna volgde de overname. Intussen verhuisde het bedrijf in 1988 naar een pand aan de Cobaltstraat 31 in Zoetermeer, een pand met een magazijn van 300m2, en kantoorruimte op zowel de begane grond als de 1e verdieping.

In 2008 besluiten Johan en Dorien Hofland een pand te kopen in bedrijvenpark Prisma te Bleiswijk. Het huidige pand aan de Amethistweg 3 heeft een oppervlakte van ca. 700m2. 

Waar in de beginjaren het leveren van stellingen voor hygiënische opslag, ons belangrijkste product was, zijn we in de loop van de jaren uitgegroeid naar een magazijninrichter met een compleet assortiment voor de inrichting van uw magazijn, t.w. legbord-, pallet- en draagarmstellingen, tevens leveren we kunststofbakken, gaas wanden en tussenvloeren.

Gedurende de jaren zijn Johan en Dorien Hofland in contact gekomen met Loek van der Bijl van de firma Jan Verschuuren B.V. Dit is het begin van een jarenlange relatie waarbij  intensief wordt samengewerkt. Het was daarom ook de meest logische optie dat De Rijk Magazijninrichting onderdeel zou worden van Jan Verschuuren B.V. aangezien beide organisaties dezelfde basisprincipes hanteren en echte familiebedrijven zijn. Na de “overname” door Jan Verschuuren B.V. zal er niets veranderen, met uitzondering dat het “hoofdkantoor” zich verplaatst naar het Brabantse Tilburg. Waar de klantenkring van De Rijk Magazijninrichting met dezelfde passie en kennis zal worden geholpen als dat deze momenteel gewend is. Johan en Dorien zullen de komende jaren deels actief blijven en als contactpersoon optreden.